Kopiokissa osa 9. Oppilaitoksen oikeudet opettajan tuotoksiin

Tässä toimintapainotteisessa jaksossa Kopiokissa joutuu opettajan ja oppilaitoksen kiistan keskelle. Onneksi asia ratkeaa, ainakin osittain.

Lataa sarjakuva tulostuskelpoisena PDF-tiedostona.

Koska kysymykseen oppilaitoksen oikeuksista opettajan aineistoihin ei ole selvää yhtä vastausta, on näistä aina paras sopia kirjallisesti etukäteen. Voit lukea tarkemmin riidan taustoista ja tulkinnoista. Sopimiseen voit käyttää apuna valmiita sopimusmalleja. Voit myös tutustua laajempaan oppaaseen oppilaitoksen tekijänoikeusohjeiden ja -sopimusten laatimisen tueksi.

4 vastausta kohteessa Kopiokissa osa 9. Oppilaitoksen oikeudet opettajan tuotoksiin

 1. Heli Antila sanoo:

  Tämä on tuttua myös toimittajavuosiltani. Kaikki lehtitalot eivät aina ymmärtäneet, että kuvaajalla on tekijänoikeus ottamaansa valokuvaan.

 2. Eeva-Liisa Pastinen sanoo:

  Mielestäni tyypillinen tilanne opettajan työssä tänä päivänä. Joku tekee materiaalin ja sitä halutaan hyödyntää koko yhteisössä. Jos materiaalia ei jaa saa helposti hankalan työntekijän leiman. Toisaalta olen nähnyt uuden opetussuunnitelman myötä kehittyneen yhteisopettajuuden, jolloin materiaali on tehty yhdessä ja tekijät sitä käyttävät yhdessä, mutta ei mene muille jakeluun.

 3. Vaula Koivusaari sanoo:

  Työnantaja pitää itsestään selvänä, että kaikki materiaali tehtynä työhön olisi kaikille yhteistä. Tehdään aika paljon mm. ruokaohjeita. Ei ole tullut edes ajateltua että omaa materiaali toiset eivät saisi käyttää…

 4. kaisa sandberg sanoo:

  ehkä käyttäisin tuota, yhteisopettajuus on hyvä asia, jokaisella opettajalla on eri näkökulma asiaan ja erilaiset materiaalit samasta aiheesta rikastuttaa. mutta voisiko merkitä oheisella lisenssillä.

  Nimeä-EiKaupallinen-EiMuutoksia
  CC BY-NC-ND

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.