Remix Kopiokissa -kilpailun säännöt

Yleiset säännöt

 1. Opettajan on ilmoitettava tekijä tai joukkue kilpailuun ennen 3.11.2013 ilmoittaumislomakkeella. Kilpailijoiden on oltava oppilaina jossakin oppilaitoksessa.
 2. Kilpailutyön aiheen on valaistava jotakin tekijänoikeusseikkaa, jota alkuperäiset 12 Kopiokissa-sarjakuvaa eivät ole käsitelleet loppuun.
 3. Kilpailutyön nimessä on oltava osana sanat “Remix Kopiokissa”, esimerkiksi: “Remix Kopiokissa: Jäätelöautomaatin mysteeri”.
 4. Kilpailutyössä on oltava kilpailun logo näkyvällä paikalla.
 5. Kilpailutyössä on hyödynnettävä jollain tavalla alkuperäisiä Kopiokissa-sarjakuvia. Näiden lisäksi saa käyttää omaa tuotantoaan sekä sellaista muiden tuotantoa, jota voi laillisesti hyödyntää (tällaista on esimerkiksi sopivalla CC-lisenssillä julkaistu aineisto).
 6. Kilpailutyön formaatti on vapaa. Työ voi olla sarjakuva, ainekirjoitus, kollaasi, animaatio, näytelmä, tilataideperformanssi, flash mob, yleisönosastokirjoitus (lisäpisteitä jos julkaistaan valtakunnallisessa lehdessä), infografiikkaa, interaktiivista taidetta… Mitä tahansa, jonka kuitenkin voi julkaista verkossa, vähintään videotallenteena tapahtumasta.
 7. Kilpailutyö on julkaistava vapaan kulttuurin lisenssillä: CC BY tai CC BY-SA tai vastaava. Lisenssi on merkittävä työhön hyvien tapojen mukaisesti.
 8. Kilpailutyön on oltava lapsille sopiva. Seuraa K7-ikärajan suosituksia.
 9. Kilpailutyön tekijät on mainittava työn yhteydessä. Lisäksi on mainittava kaikki lähteet, joita on hyödynnetty työn tekemisessä. Esimerkiksi “Pohjautuu osin Kopiokissa-sarjakuviin (Tarmo Toikkanen ja Sanna Vilmusenaho), CC BY, http://www.opettajantekijänoikeus.fi/kopiokissa/”
 10. Tekijöiltä ja mahdollisilta huoltajilta on saatava lupa kilpailutyön julkaisuun ja lisensointiin (osallistumisluvan malli).
 11. Työtä tehdessä saa käyttää ulkopuolista apua, mutta kaikkien luovaa panosta tehneiden nimet on mainittava hyvien tapojen mukaisesti. Kilpailun järjestäjät tarjoavat neuvoja ja ohjeita ja voivat auttaa mm. tekijänoikeussäännösten tulkinnassa. Neuvojen pyytäminen on järkevää, ei rangaistavaa.
 12. Työ osallistuu kilpailuun, kun opettaja on täyttänyt kilpailulomakkeen 12.1.2014 mennessä. Kilpailijat voivat julkistaa työnsä verkossa itse jos niin haluavat (tällöin kilpailulomakkeella kerrotaan osoite, jossa työ on) tai työn julkaisun voi jättää kilpailun järjestäjille (tällöin työ lähetetään tiedostona järjestäjille).

Arviointikriteerit

 • Kilpailutyön on oltava sääntöjen mukainen. Sääntöjen rikkomisesta joko vähennetään pisteitä tai työ hylätään. Jos työssä on helposti korjattavia puutteita (esim. lisenssi mainittu väärin), on nämä mahdollista korjata jälkikäteenkin.
 • Työt arvostellaan osallistujien oppiasteen mukaisesti. Yliopisto-opiskelijoilta odotetaan erilaista tulosta kuin vaikkapa alakoulun oppilailta.
 • Työssä kerrotun tekijänoikeustarinan on oltava oikein, eli se ei saa antaa väärää kuvaa tekijänoikeussäännöistä.
 • Arvostamme työn oivaltavuutta, yllättävyyttä ja omaperäistä tyyliä.
 • Arvostamme työn teknistä laatua, tekemisen huolellisuutta ja hyvään lopputulokseen satsaamista.

3 vastausta kohteessa Remix Kopiokissa -kilpailun säännöt

 1. Pia Leppänen sanoo:

  Olisin toivonut, että materiaalisessa olisi ollut myös lupalomake, jolla pystyy pytämään kirjallisesti luvan julkaisuun ja lisenssöintiin tekijöiltä ja alaikäisten huoltajilta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.