Jaa jotain tänään

Tänään 11.3. on kansallinen oppimateriaalin jakamisen päivä! Jaa siis tänään jotain tekemääsi avoimesti. Ohjeita on tarjolla.

Voit ilmoittaa jakamasi sisällön lomakkeella, jotta saamme kaiken jaetun sisällön yhteen luetteloon Diigoon. Mutta jos Diigo on tuttu, voit lisätä sisältösi suoraan sinnekin. Kaikenlainen aineisto on tervetullutta, mutta oppimateriaalia toivotaan erityisesti. Toisaalta ”pisuaariteorian” mukaan kaikki on oppimateriaalia, kun se tuodaan oppimisen kontekstiin…

Mitä se jakaminen sitten tarkoittaa digitaalisessa maailmassa? Digitaalinen sisältö kun kopioituu helposti, jakaminen ei ole itseltä pois. Käytännössä jakaminen tarkoittaa kahta asiaa:

  1. Saatavuutta: Laita sisältösi jonnekin, josta muut sen löytävät. Oma blogi, sisällönjakopalvelu tai muu sivusto. Tällöin jaat sisältösi julkisesti eli julkistat sen. Olet luultavasti jo tehnyt tätä monesti, jos vaikkapa kirjoitat blogia tai jos kirjoitat päivityksiä Facebookiin.
  2. Käyttöoikeuksia: Pelkkä julkistaminen ei anna muille mitään käyttöoikeuksia aineistoosi. Opettajat voivat hyvin rajallisesti hyödyntää netistä löytämäänsä aineistoa. Lisäämällä sisältöösi avoimen lisenssin muuttuu se avoimeksi sisällöksi, johon liittyviä yksinoikeuksia on jaettu muille siten, että he voivat käyttää sisältöä monipuolisemmin. Jos avoin jakaminen ei ole tuttua, tarjoaa CreativeCommons.fi siihen yksinkertaiset ohjeet. Ja tänään klo 14 on avoin webinaari aiheesta Näin käytät ja teet avoimia sisältöjä.
Kategoria(t): Uutinen Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaus kohteessa Jaa jotain tänään

  1. Päivitysilmoitus: Kysy mitä tahansa kahvakuulaurheilusta tai -harjoittelusta #jaajotain | Totuus löytyy raudasta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.