Etäopetuksen vähäiset oikeudet

Opetus on aina nauttinut tietyistä erityisoikeuksista, jotka ovat olleet kriittisiä opetuksen mielekkään toteutuksen kannalta. Kun opetus yhä enemmän siirtyy verkkoon ja opiskelijat etäyhteyden päälle, nämä erityisoikeudet menettävät merkityksensä. Jäljelle jää… Aika vähän.

Pidin puheenvuoron tästä aiheesta Tieken Vaikuta ja vaikutu -seminaarissa viime viikolla. Tässä esitystallenne, jossa 25 minuutissa näytän, mitä oikeuksia opetuksessa on ollut ja mihin ne häviävät, kun opetus digitalisoituu ja etäistyy. Jäljelle jää valitettavan vähän oikeuksia. Jos et ehdi koko 25 minuuttia kuunnella ja perusasiat ovat tuttuja, 19 minuutin kohdalla on napakka loppupäätelmä.

Kategoria(t): Aineisto Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.