Luennon videointioikeus

Viikon pulma: Olen vierailevana luennoitsijana ja koulu videoi luentoni. Voinko kieltää sen?

Kameramies asettelee videokameraa. Kuva: jsawkins @ Flickr

Itse asiassa sinulta pitää pyytää lupa luennon tallennukseen ja tallenteen mahdolliseen levittämiseen ja muuhun käyttöön. Jos luentosi ylittää teoskynnyksen, on sinulla yksinoikeus päättää esityksesi käytöstä (ks. Esitykset, sivu 42). Ja koska luennot usein syntyvät tilanteessa improvisoiden, ei teoskynnyksen ylittymistä voi etukäteen tietää. Tästä syystä luennon tallennukselle on aina etukäteen pyydettävä luennoitsijan lupa. Sinun on myös huomattava, että jos luennossasi esität muiden tekemiä teoksia esitysoikeutesi perusteella (ks. Opettajan erityisoikeudet, sivu 79), sinulla ei automaattisesti ole lupaa tehdä niistä tallennetta. Videoitavalla luennolla et siis voi esittää videoprojektorilla tai dokumenttikameralla mitään teoskynnyksen ylittävää, ellet ole saanut lupaa tallenteiden tekemiseen näistä teoksista.

Kategoria(t): Viikon pulma Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.