Huoltajan käyttölupalomake, vedos kommentoitavaksi

Saimme KOTEK-hankkeelle pyynnön verkkosovellusta varten olevan lupalomakkeen laatimisesta. Koska tällaiselle lomakkeelle on todennäköisesti laajempaakin tarvetta ja koska tämän blogin lukijoilta tuntuu tulevan hyvää palautetta, julkaisemme draft-version lomakkeesta kommentoitavaksi.

Huoltaja:
Oppilas:
Annan täten suostumukseni siihen, että oppilas saa käyttää X palvelua osana opintojaan. Olen tietoinen, että tämä tärkoittaa, että palvelussa tallennetaan ja julkaistaan oppilaan tuottamia tekijänoikeuden alaisia teoksia, mihin annan myös suostumukseni. Samoin annan suostumukseni siihen, että palvelu voi tallentaa ja käyttää sen toiminan kannalta välttämättömiä henkilötietoja (lueteltu palvelun rekisteriselosteessa: URL) oppilaasta.
Tämä suostumus voidaan aina perua kirjallisella ilmoituksella tai verkko-osoiteessa: URL
Paikka, päivä, allekirjoitus

Sopimuksen filosofiana on ”pieni on kaunista” – esimerkiksi valokuvista ja videoista ei ole erillistä mainintaa, koska ne tulevat lakiteknisesti katetuksi henkilötietokäsitteen kautta. Olisiko tästä kuitenkin syytä ottaa täsmällisempi maininta mukaan?

Opettajat ja vanhemmat: Herättääkö lomakkeen teksti sopivasti miettimään asiaa, muttei pelottele liiaksi? Minkälaisia lupalappuja teidän kouluissanne on lähetetty ja miten niissä asia on ilmaistu?

Kategoria(t): Yleinen Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

6 vastausta kohteessa Huoltajan käyttölupalomake, vedos kommentoitavaksi

 1. Nina R. sanoo:

  Todellakin tärkeä asia ja mahtavaa, että jaatte tämän. Minusta teksti on hyvä ja selkeä ja pieni on todellakin aina kaunista. Opettajan ja vanhemman näkökulmasta kaipaisin kuitenkin vielä tuosta henkilötietojen tallentamisesta ja käyttämisestä tarkempaa tietoa. Sitä ei tarvitse olla ehkä välttämättä itse lomakkeessa, mutta jotenkin lomakkeen ”ohesta” olisi hyvä löytyä yksinkertainen ja kansantajuinen selostus siitä, että mitä mahdollisuudesta tallentaa ja käyttää henkilötietoja seuraa, eli mikä on se ”riski”, mikä tähän liittyy.

 2. Markku Saarinen sanoo:

  Jep. Mahdollisimman simppeli ja yleisellä tasolla; muuten olemme hukassa eritellessämme kaiken mahdollisen. Ei kukaan sellaista lupalappusta jaksaisi lukea ja syyttäsuotta antaisi sen vuoksi kielteisen vastauksen. Myös sellaiselle lupalapulle on tarvetta, mikä huojentaa olellisesti open vastuuta, kun raastuvassa aikanaan istutaan virkavastuulla.

 3. heikkii sanoo:

  Hyvä, että jaatte ja tämä on hyvä keskustelun pohjaksi. Olen inhokriittinenkin; varoisin eri lupamenettelyillä antaa vanhempien valtuuttamana lasten oppimisen nimissä avointa valtakirjaa ja sitä myöten jakaa ja muodostaa alaikäisten profiilia monille ja yhä kasvavassa määrin ei pelkästään pyyteettömästi toimiville osapuolille. Antaisin meidän opetuksen kehittymisestä kiinnostuneiden lisäksi tämän luettavaksi niin tietosuojavaltuutetulle kuin markkinaehtoisesti toimivien juridisten asiantuntijoidenkin ruodittavaksi. Onnistuisiko?

 4. ”Antaisin meidän opetuksen kehittymisestä kiinnostuneiden lisäksi tämän luettavaksi niin tietosuojavaltuutetulle kuin markkinaehtoisesti toimivien juridisten asiantuntijoidenkin ruodittavaksi. Onnistuisiko?”

  Kyllä varmaan, tämähän on julkinen blogi, ei muuta kuin linkkiä tietosuojavaltuutetulle.

 5. Päivitysilmoitus: Huoltajan käyttölupalomake, vedos kommentoitavaksi | Ohjauksen välineet | Scoop.it

 6. Päivitysilmoitus: Huoltajan käyttölupalomake, vedos kommentoitavaksi | Ajankohtaista koulurintamalta | Scoop.it

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *