Selvitä käyttöoikeutesi toisten teoksiin virtuaaliapurin avulla

Useimmiten opettajia askarruttavaa se, mitä he saavat jollakin toisen tuottamalla teoksella tehdä. Rakensin virtuaalisen vastineen itsestäni, interaktiivisen ongelmanratkaisutyökalun, tai velhon, joka pystyy kertomaan, mitä sinä voit tehdä mielivaltaisella teoksella.

Voit selvittää sinun oikeutesi toisten tekemiin tuotoksiin tämän vuorovaikutteisen kyselyn avulla.

Vaikka Opettajan tekijänoikeusopas olisikin tullut luettua, ei tekijänoikeuslaki välttämättä siltikään aukea loogisena ja kauniina kokonaisuutena. Eihän se sitä olekaan. Laki on ihmisten luoma ja useiden sopimusten kautta muotoutunut, historian painolastia raahaava epälooginen pykälien viidakko.

Olen kouluttanut opettajia tekijänoikeusasioissa nyt pari vuotta ja yhä selvemmin näen, että kokonaisuuden hahmottaminen on oikeasti todella vaikeata. Useimmiten opettajia askarruttavaa se, mitä he saavat jollakin toisen tuottamalla teoksella tehdä. Tätä myös minulta kysytään harva se päivä. Vähentääkseni omaa työtäni rakensin virtuaalisen vastineen itsestäni, interaktiivisen ongelmanratkaisutyökalun, tai velhon, joka pystyy kertomaan, mitä sinä voit tehdä mielivaltaisella teoksella. Sinun on vain vastattava muutamiin kysymyksiin.

Ota siis jokin tietty sinua kiinnostava teos tapaukseksi ja käynnistä kysely.

Kategoria(t): Aineisto Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *