Opetustilanteesta valokuvia verkkoon

Viikon pulma: Voinko julkaista opetustilanteesta ottamiani kuvia esim. Flickr- kuvapalvelussa?

Tässä opetustilanteessa näkyviltä henkilöiltä ei ole kysytty lupaa, koska tilaisuus oli avoin ja osanottajat laajalta alueelta. Koulun opetustilanteessa kasvot on helpompi yhdistää nimiin, joten kuvatuilta tarvitaan julkaisulupa. Kuva: Kirsi Koskelin

Lain mukaan kenellä tahansa, jolla on oikeus olla läsnä opetustilanteessa, on myös oikeus tallentaa siellä tapahtuvia asioita (ks. Kuvaaminen ja tallentaminen, sivu 91). Asiattomien tekemänä kyseessä on salakuuntelu tai -katselu. Mutta kuvien julkaisu, etenkin jos niissä näkyy oppilaiden kasvoja, on useimmissa tapauksissa henkilötietolain kieltämää (ks. Tallenteiden julkaisu, sivu 93). Käytännössä sinulla on oltava julkaisulupa kuvattavilta tai alaikäisten lasten kohdalla heidän huoltajiltaan.

Kategoria(t): Viikon pulma Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.