Neil Gaiman kertoo, miksi piratismi on hyvä juttu kirjailijalle

Kirjailija Neil Gaiman kertoo viiden minuutin videohaastattelussa näkemyksensä piratismista.

Hänen kokemuksensa on, että esimerkiksi Venäjällä hänen kirjojensa piratointi (ja laittomat käännökset) on lisännyt myyntiä. Piraattiversiot tuovat hänelle uutta yleisöä, joka ei muuten hänen kirjojaan löytäisi.

Neil teki kokeen ja laittoi erään kirjansa ilmaiseksi verkkoon kuukauden ajaksi. Tulos: kirjan myynti lisääntyi 300%.

Hän esittää myös kysymyksen: Kuinka moni on löytänyt lempikirjailijansa kävelemällä kirjakauppaan ja kuinka moni on löytänyt lempikirjailijansa saatuaan kirjan lainaksi? Yleensä noin 5% löysi sen kaupasta, valtaosa lainaamisen kautta. Maksuton jakelu verkossa ei ole Neilin mielestä menetetty kauppa, vaan mainostamista ja lainaamista.

Kategoria(t): Tapaus Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaus kohteessa Neil Gaiman kertoo, miksi piratismi on hyvä juttu kirjailijalle

  1. Hilla Hermo sanoo:

    Tälläinen pieni totuus, kun saataisiin lopulle ihmiskuntaa vielä mahtumaan pääkoppaan. Kopiointia on ollut ajan alusta alkaen, ihmiskunnan koko olemassaolo perustuu siihen. Kopiostot ja teostot ovat puhtaasti sairaalloisen ahneuden ja kierouden saastuttamia ja luomia instansseja, joiden bisnesmalli on ihmisyyden sekä ihmiskunnan vastainen ja läpikotaisen kriminaali. Sellaisille ei ole ollut tarvetta yhteiskunnassamme, eikä ole.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *