Kevätjuhlassa saa heijastaa laulun sanat ja nuotit seinälle

Digilupa on sallinut jo usean vuoden ajan tekstin ja kuvien digitaalisen kopioinnin ja esittämisen opetuskäytössä sekä tietyissä koulujen järjestämissä tilaisuuksissa. Lukuvuoden 2014-2015 aikana lupa laajeni koskemaan myös nuotteja ja laulujen sanoja.

Nuotteja saa kopioida vain oppilaitoksen sisäiseen käyttöön, joten tässä on kuvituksena hieman vanhempaa nuotistoa. Kuva: Italian School, 1800-luvulta, PD.

Nuotteja saa kopioida vain oppilaitoksen sisäiseen käyttöön, joten tässä on kuvituksena hieman vanhempaa nuotistoa. Kuva: Italian School, 1800-luvulta, PD.

Nyt on siis mahdollista kopioida netistä tai skannata kirjasta laulun sanat sekä nuotit, laittaa ne heijastepakkaan ja heijastaa kevätjuhlassa kaikkien nähtäville.

Myös opetuksessa opettaja ja oppilaat saavat kopioida netistä (tai skannata kirjoista) nuotteja ja laulujen sanoja ja hyödyntää niitä omissa tuotoksissaan. Hyvä kuitenkin muistaa digiluvan yleiset rajoitteet: digiluvalla tehtyjä kopioita ei koskaan saa lähteä levittelemään julkisemmin.

Nuotit ja sanoitukset tulivat mukaan perus- ja toisen asteen opetuksen digilupaan vuoden 2015 alusta, kun OKM neuvotteli ja maksoi digiluvan vuodelle 2015. Amk- ja yliopistotasolla nuotit ja sanoitukset ovat olleet voimassa jo syksystä 2014 asti, kun nämä oppiasteet hankkivat erikseen digiluvan Kopiostolta.

Lisätietoja Digiluvasta ja sen eri mahdollisuuksista ja rajoitteista on erillisellä ohjesivulla.

Kategoria(t): Uutinen Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

3 vastausta kohteessa Kevätjuhlassa saa heijastaa laulun sanat ja nuotit seinälle

  1. Jari Sarja sanoo:

    Eli opettaja uskaltaa nyt heijastaa suvivirren sanat kankaalle? Onneksi kouluilla on nuo luvat kunnossa, muuten ois tullut kalliiksi.

  2. Petsku sanoo:

    Suvivirren sanat on Public Domainissa eli niitä saa kyllä levittää ja muokkailla vapaasti muutenkin ilman TO-mafioiden lupaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *