YouTube opettaa tekijänoikeuslain kunnioitusta

YouTubella on uusi tapa valistaa käyttäjiään tekijänoikeusasioissa: pakollinen tentti!

YouTube pistää tekijänoikeutta rikkovat koulun penkille Copyright Schoolissa.

Kuka vain voi lähettää YouTubeen videoita. Toisaalta kuka vain voi pyytää videon poistamista, jos huomaa sen rikkovan omia tekijänoikeuksiaan (ns. take-down notice). Tekijä itse voi kiistää tämän ilmoituksen, mutta tietysti jos tuli lähetettyä palveluun vaikkapa televisio-ohjelmasta pätkä, ei kiistämiselle oikein ole perustetta.

Jos ja kun jonkun käyttäjän videoita otetaan alas tekijänoikeusrikkomuksen vuoksi, voi hän nyt joutua väliaikaiseen lähetyskieltoon, eli hän ei voi lähettää uusia videoita YouTubeen. Kiellosta pääsee eroon katsomalla lyhyen (ja hauskan) opasvideon ja vastaamalla muutamaan monivalintakysymykseen oikein. Kielto poistuu vasta, kun kaikkiin kysymyksiin saa vastattua oikein. Tämän jälkeen on enää turha vedota siihen, ettei tiennyt, mitä saa tai ei saa tehdä.

YouTuben Copyright School -sivulla (vaatii sisäänkirjautumisen YouTube-tunnuksella) on joka kerta vaihtuvia kysymyksiä. Tentin voi käydä tekemässä ihan vapaaehtoisestikin ja katsoa, kuinka hyvin säännöt ovat hallussa.

Kategoria(t): Tapaus, Uutinen Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.